« Tillbaka

Klubb Svea med Bäckafall

Crêperie Lemoni, St: Olofsgatan 32, Uppsala

fredag 3 april 2020 kl 20:00 - 21:00

Bandet

Välkommen till Crêperie Lemoni och Klubb Svea – Studieförbundet Bildas scen för folk- och världsmusik i Uppsala. Denna gång med finbesök från västkusten. Det blir modern svensk folkmusik med influenser långt bortom landets gränser - Bäckafall.

//////////////
Med en stadig grund i den svenska folkmusiken och med musikaliska influenser från Haiti, Irland och Mali söker duon Bäckafall nya uttryckssätt och sound. I sitt självbetitlade debutalbum hör man resultatet av ett nära samarbete mellan nyckelharpisten Samuel Lundh och gitarristen Hampus Grönberg. Under de senaste fyra åren har duon byggt upp ett tätt samspel och komponerat musik som sammansmälter den svenska spelmanstraditionen med folkmusik från andra kulturer. Albumet släpps den 1 juni och kommer finnas tillgänglig på CD och digitala plattformar som Itunes, Apple Music, Spotify med flera.

För Bäckafall handlar albumet om möten och kontraster. Möten mellan olika traditioner och kulturer, känslor och musikaliska klanger, och inte minst kontrasten mellan två personer i den enkla och blottade sättningen som en duo innebär. Samuel och Hampus har, som ljudtekniker och producenter, utformat albumets sound utifrån dessa möten och kontraster. Det naturliga klangmötet mellan gitarr och nyckelharpa; enkelt, ljuvt och emellanåt nära andliga övertoner, kontrasteras med ett sound som drar åt ett råare och ruffigare håll.
//////////////

Kvällen har fri entré, men lämna gärna ett bidrag till bandet.

Arr: Studieförbundet Bilda

Läs mer

Med reservation för eventuella ändringar.