« Tillbaka

Evenemangets bäst före-datum har passerat.

Se aktuella evenemang i kalendariet »

Mats Edén med vänner

Uppsala Konsert & Kongress, Vaksala torg 1, Uppsala

fredag 17 november 2017 kl 19:00 - 21:00

Ett sprudlande fyrverkeri med Kgl Musikaliska Akademins Folkmusikpristagare 2015.

Konsert med den mångfacetterade musikern och tonsättaren Mats Eden. Här i ett sprudlande fyrverkeri med sina musikvänner från olika genrer. Kungl. Musikaliska akademien delar ut ett stort antal stipendier och priser och ett av de mest prestigefyllda är Folkmusikpriset som 2015 tilldelades Mats Edén med motiveringen:
”Mats Edén tilldelas Kungl. Musikaliska akademiens Folkmusikpris för sitt lysande konstnärskap. Som spelman, kompositör och pedagog är han egensinnig, virtuos och alltid nyskapande med ett djupt personligt fiolspel i centrum. Med kunskap och lekfull elegans förenar han ett outtröttligt sökande efter ålderdomliga spelsätt med experiment och avantgarde.”

Kungl. Musikaliska akademiens Folkmusikpris som delas ut vartannat år tilldelas en person eller en ensemble för ett konstnärskap av stor betydelse för folkmusik i Sverige. I begreppet folkmusik innefattas inhemska och invandrade folkmusiktraditioner i Sverige idag. Prissumman är på 100 000 kronor och delades ut för första gången 2015.

Arr: UKK & Kungliga Musikaliska Akademin

Läs mer

Med reservation för eventuella ändringar.